OVER Josephine

"Waar je ook gaat, daar ben je"

~ Jon Kabat-Zinn
VMBN gecertificeerd trainer 1e categorie Josée Boijens

Josephine Boijens | trainer| coach | adviseur

 Over Josephine

Mijn wortels liggen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Ik heb er eindeloos buiten gespeeld en geknutseld. Door diverse verhuizingen leerde ik al jong om me op verschillende plekken thuis te voelen: waar je ook gaat, daar ben je! De band met de ruimte, de natuur en de heuvels uit mijn jeugd is altijd blijven bestaan. Ik kom er nog steeds graag. En ik heb andere prachtige heuvels ontdekt in Frankrijk en The UK. Ik ben heel graag in de natuur omdat die me rust én inspiratie geeft en neem je daar graag mee naartoe.

Oorspronkelijk ben ik docent taal en literatuur in het VO en HBO. Taal, cultuur en kunst zijn voor mij een middel om elkaar beter te leren bergrijpen in een steeds veranderende wereld.  Daarnaast was ik mentor, faalangstreductietrainer, counselor en  studieloopbaancoach. In deze rol heb ik vele mensen begeleid om zich goed te voelen en hun plek te vinden. Een interessante en spannende proces!  Daarnaast  houd ik van het vormgeven van nieuwe ontwikkelingen en neem ik mensen graag mee in die ontwikkelingen.

In 2010 ontdekte ik in een hectische periode van bedoelde en onbedoelde verhuizingen en banenwissels hoe meditatie, yoga en mindfulness me helderheid gaven in de drukte. Ik leerde om heel letterlijk op mijn achterwerk te blijven zitten en niet vanuit mijn springerige natuur meteen weer in de actie te schieten. Toen ik mezelf de kans gunde om stil te zitten, kwam de behoefte naar boven om mensen meer individueel te begeleiden om hun plek te vinden. En dat leidde uiteindelijk tot bewuste actie: ik werd mindfulness trainer en coach. 

Als makkelijk lerende puber kwam ik al gauw in de hoek terecht van de kennis en het hoofd. Ik volgde een academische studie die me geleerd heeft wetenschappelijk te denken en gestructureerd te schrijven. Maar ik realiseerde me: eigenlijk ben ik een  toepasser en maker, een mens van de praktijk.  Ik leer door te ervaren. Het is dus niet zo gek dat ik als trainer en coach werk met ervaringsgerichte methodes: o.a. mindfulness en beproefde praktische tools uit de natuur- en loopbaancoaching.  En binnen de wereld van het taalonderwijs leer ik teams om hun taalonderwijs letterlijk te laten spreken en hun eigen creativiteit terug te vinden.

Vanuit een basis van gedegen opleiding combineer en speel ik graag met alles wat ik in mijn gereedschapskist heb verzameld tot mijn unieke Josephine-manier. Ik vind het steeds weer een uitdaging om mijn werkwijze af te stemmen op wat jij nodig hebt.

In onderstaande video vertel ik meer over coaching en training bij entr’actes, en over mijzelf:  Over Josephine

Ben je een lezer? Blader eens door mijn  Josephine Magazine

Graag tot ziens!

Josephine

Josephine Boijens loopbaancoach loopbaancoaching mindfulness training mindful coaching Leiden Den Haag online blended hybride Frankrijk loopbaan retrats mindfulness retreats retraite

Video afspelen

Mindfulness - Aandacht

Getroffen door de eenvoud en nuchterheid van aandacht-training volgde ik de post-HBO opleiding tot gecertificeerd mindfulness trainer. De aandachttraining sluit aan bij mijn eigen benadering: praktisch, ervaringsgericht en met een heldere structuur. En met jou als deelnemer zélf aan het roer. Mindfulness is voor mij persoonlijk ook een middel om naar binnen te keren en goed te luisteren naar de signalen van mijn eigen lijf. Een manier om bij mezelf te blijven op keuzemomenten en te voorkomen dat ik te veel op mijn bordje neem. Als coach en trainer helpt mindfulness me om helder en zonder oordeel te blijven kijken. 

Ik ben aangesloten bij de VMBN, 1e cat. lidnr 201342. Mijn trainingen worden vergoed oor diverse zorgverzekeraars.

Natuur

Opgegroeid met natuur en ruimte, werk ik graag met en in de natuur. Ik ben gefascineerd door de natuurlijke cyclus van de seizoenen. De natuur geeft je rust, ruimte en opgepoetste zintuigen. 
In de natuur werk ik met eenvoudige middelen en vragen die diep en krachtig werken. Deze vorm van natuurcoaching is zeer behulpzaam bij het maken van keuzes die kloppen met wat je écht wilt. Daarnaast geeft de natuur ons rust en brengt wandelen ons letterlijk en figuurlijk in beweging. 

We zijn zo graag in de vrije natuur omdat deze geen mening over ons heeft – Nietzsche

 

coachen met kunst loopbaancoaching creatiekracht

Kunst

Kunst raakt me vaak diep in het hart, waar taal tekort schiet of overbodig wordt. Een schilderij, een beeld, muziek. Ze laten me de essentie van het leven zien. Ik word er letterlijk en figuurlijk stil van. Graag gebruik ik kunst ook in mijn manier van coachen. Kunst kan je helpen toegang te krijgen tot wat jou werkelijk raakt. 
 

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we allemaal onze eigen creatiekracht kunnen ontdekken en gebruiken. Daar hoef je niet per se een groot kunstenaar voor te zijn. Creatief en met een open blik kijken naar je (werkende) leven kan je nieuwe mogelijkheden geven. Ik laat je daar graag bij stilstaan!

Ossip Zadkine – Pietà

Musée Zadkine – Les Arques, Lot (Z-W Frankrijk)

 

Taal en beeld

Ik heb al mijn hele leven iets met taal. Volgens mijn ouders kon ik eerder praten dan lopen. Zodra ik boeken mocht lenen in de bieb had ik ze in twee dagen uit. En schrijven is een grote liefde, liefst op het gevoel. Een academische studie bracht structuur, maar het liefst schrijf ik intuïtief. Mijn coachees nodig ik uit tot schrijven, liefst met de hand: het helpt bij het laten bezinken van oefeningen en het vinden van woorden bij je ervaringen. Het hoeft geen mooi verhaal te worden: je doet het voor jezelf.  En waar woorden (nog) niet gevonden worden, laat ik beelden graag hun werk doen. 
Bij de weg naar buiten helpt taal om je te presenteren op een manier die bij jou past, bijvoorbeeld in een belangrijk gesprek, in je cv of LinkedIn profiel. Ik kijk graag met je mee hoe je dat kunt doen.

Samenwerking

Al doe ik de dingen het liefst op mijn eigen Josephine-manier, ik laat me graag inspireren in samenwerking met anderen. Inspiratiebronnen zijn o.a.: 

  • The Happy at Work Agency: een collectief van coaches op het gebied van bewuste loopbaankeuze, met een beproefde online leeromgeving. Ik volgde er interessante trainingen op het gebied van loopbaancoaching en ondernemen in alignment met jezelf.
  • Château du Pommoy, trainingslocatie in de Morvan, voor retraites op een rustige, geheel ontzorgde plek. Zie Château du Pommoy 
  • Lopa Sircar, Yin yoga docent en voice coach. We creëerden en verzorgen samen de training ‘From mindfulness to your radiant speaking voice – a journey to the inside and out again’.
  • 30NOW: een online platform voor laagdrempelige meditaties en lezingen. Ik verzorgde er meditaties voor jongeren: 30NOW – je kunt niet jong genoeg beginnen met leren stilstaan bij jezelf.
entr'actes loopbaancoaching mindful happy at work agency
durf jouw creatieve vermogen te ont-dekken!

Ik creëer een veilige ruimte én structuur voor mensgerichte en creatieve professionals die voelen dat hun creatieve vermogen vastloopt

om te luisteren naar hun innerlijke stem die hen vertelt 
wat ze écht toe te voegen hebben in de wereld

Ik ondersteun hen om hun creatiekracht te ont-dekken en helder naar buiten te brengen

zodat ze gezien worden in waar ze écht van zijn 

jij én de wereld worden er blijer en mooier van

Ik ontmoet je graag!

Josephine

entr'actes

Ont-dek jouw ware talent en laat het glanzen!

entr’actes by Josephine biedt jou hiervoor  tijd en ruimte – maak een afspraak!