OVER ONS

"Waar je ook gaat, daar ben je"

~ Jon Kabat-Zinn

Josée Boijens | Trainer| coach | adviseur

Mijn wortels liggen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Door diverse verhuizingen leerde ik al jong om me op verschillende plekken thuis te voelen: waar je ook gaat, daar ben je! De band met de ruimte, de natuur en de heuvels uit mijn jeugd is altijd blijven bestaan, en ik kom er nog steeds graag.

Oorspronkelijk ben ik taaldocent, met hart voor leerlingen en studenten. Doelen  van mijn werk zijn: heldere communicatie, je goed voelen en je plek vinden. Mijn specialisme werd omgaan met stress en faalangst. In 2010 ontdekte ik in een hectische periode meditatie, yoga en mindfulness.

Josée

Mindfulness - Aandacht

Getroffen door de eenvoud en nuchterheid van aandacht-training volgde ik de post-HBO opleiding tot gecertificeerd mindfulness trainer. De aandachttraining sluit aan bij mijn eigen benadering: praktisch, ervaringsgericht en met een heldere structuur. En de deelnemers zélf aan het roer. Mindfulness is voor mij een middel om naar binnen te keren en goed te luisteren naar de signalen van mijn eigen lijf. Een manier om bij mezelf te blijven op keuzemomenten en te voorkomen dat ik te veel op mijn bordje neem. Als coach en trainer helpt mindfulness me om scherp en oordeelloos te blijven. 

Ik ben aangesloten bij de VMBN, 1e cat. lidnr 2013424.

Natuur

Opgegroeid met natuur en ruimte, werk ik graag met en in de natuur. De natuur geeft me rust, ruimte en opgepoetste zintuigen. 
Scholing aan de Atma Academie heeft me werkvormen in de buitenlucht gebracht, met eenvoudige middelen en vragen die diep en krachtig werken. Deze vorm van natuurcoaching is zeer behulpzaam bij het maken van keuzes die kloppen met wat je écht wilt. Daarnaast geeft de natuur ons rust en brengt wandelen ons letterlijk en figuurlijk in beweging.

We zijn zo graag in de vrije natuur omdat deze geen mening over ons heeft – Nietzsche

 

Taal en beeld

Ik heb al mijn hele leven iets met taal. Volgens mijn ouders kon ik eerder praten dan lopen. Zodra ik boeken mocht lenen in de bieb had ik ze in twee dagen uit. En schrijven is een grote liefde, liefst op het gevoel. Een academische studie bracht structuur, maar het liefst schrijf ik intuïtief. Mijn coachees nodig ik uit tot schrijven, liefst met de hand: het helpt bij het laten bezinken van oefeningen en het vinden van woorden bij je ervaringen in een training of coachingstraject. Het hoeft geen mooi verhaal te worden: je doet het voor jezelf.  En waar woorden (nog) niet gevonden worden, laat ik je graag werken met beelden. 
Bij de weg naar buiten helpt taal om je te presenteren op een manier die bij jou past, bijv. in een belangrijk gesprek, je cv of LinkedIn profiel.

Samenwerking

Samenwerken inspireert me, o.a. met:

  • The Happy at Work Agency: een collectief van coaches op het gebied van bewuste loopbaankeuze 
  • de VMBN-werkgroep mindfulness & onderwijs. Samen met een paar collega-trainers pleit ik voor een volwaardige plek voor aandachttraining en zelfcompassie in het onderwijs.  Er rijpen mooie ideeën, waarover binnenkort meer!
  • Château du Pommoy, trainingslocatie in de Morvan, voor de training Aandacht voor Je Zelf, of voor een training op maat, bijv. voor een onderwijsteam. Zie Château du Pommoy
Ik creëer ruimte en structuur voor professionals

die werken met mensen en in artistieke beroepen

die voelen dat ze aan zichzelf voorbijgaan

om te luisteren naar hun innerlijke stem

zodat ze de stappen kunnen zetten die bij hen horen

Ik ontmoet je graag!

Josephine
entr'actes

GA VOOR EEN aANDACHTIGER LEVEN

Bij entr’actes bieden we jou hiervoor  tijd en ruimte – we informeren je graag hoe!