OVER Josephine

"Waar je ook gaat, daar ben je"

~ Jon Kabat-Zinn
VMBN gecertificeerd trainer 1e categorie Josée Boijens
Hapy at work certified coach loopbaancoaching loopbaan coach career counseling online leeromgeving

Josephine Boijens | trainer| coach | adviseur

 Over Josephine

Mijn wortels liggen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Ik heb er eindeloos buiten gespeeld en geknutseld. Door diverse verhuizingen leerde ik al jong om me op verschillende plekken thuis te voelen: waar je ook gaat, daar ben je! De band met de ruimte, de natuur en de heuvels uit mijn jeugd is altijd blijven bestaan. Ik kom er nog steeds graag. En ik heb andere prachtige heuvels ontdekt in Frankrijk en The UK.

Oorspronkelijk ben ik docent taal en literatuur in het VO en HBO. Als docent vind ik het belangrijk dat  mijn leerlingen en studenten leren om helder te communiceren. Nog belangrijker vind ik het dat ze zich goed voelen en hun plek vinden. Als mentor, faalangstreductietrainer, counselor en  studieloopbaancoach heb ik vele mensen begeleid in dit interessante en spannende proces. Mijn specialisme werd omgaan met stress en faalangst. 

In 2010 ontdekte ik in een hectische periode van bedoelde en onbedoelde verhuizingen en banenwissels hoe meditatie, yoga en mindfulness me helderheid gaven in de drukte. Ik leerde om heel letterlijk op mijn achterwerk te blijven zitten en niet vanuit mijn doenerige natuur meteen weer in de actie te schieten. Toen ik mezelf de kans gunde om stil te zitten, kwam de behoefte naar boven om mensen meer individueel te begeleiden om hun plek te vinden. En dat leidde uiteindelijk tot bewuste actie: ik werd mindfulness trainer en coach. 

Als makkelijk lerende puber kwam ik al gauw in de hoek terecht van de kennis en het hoofd. Ik volgde een academische studie die me geleerd heeft wetenschappelijk te denken en schrijven. Maar ik realiseerde me: eigenlijk ben ik een toepasser en een doener, een mens van de praktijk.  Ik leer door te ervaren. Het is dus niet zo gek dat ik als trainer en coach werk met ervaringsgerichte methodes: mindfulness en de loopbaanmethodiek van The Happy at Work Agency.  En binnen de wereld van het taalonderwijs leer ik teams om hun taalonderwijs letterlijk te laten spreken. de taal te laten toepassen.

Vanuit een gedegen basis giet ik graag mijn eigen sausje over de methodes die ik gebruik. En ik houd nog steeds van spelen.

In onderstaande video vertel ik meer over coaching en training bij entr’actes, en over mijzelf:  Over Josephine

Ben je een lezer? Blader eens door de virtuele Josephine, mijn eenmalige  Josephine Magazine

Graag tot ziens!

Josephine

Josephine Boijens loopbaancoach loopbaancoaching mindfulness training mindful coaching Leiden Den Haag online blended hybride Frankrijk loopbaan retrats mindfulness retreats retraite

Video afspelen

Mindfulness - Aandachttraining

Getroffen door de eenvoud en nuchterheid van aandacht-training volgde ik de post-HBO opleiding tot gecertificeerd mindfulness trainer. De aandachttraining sluit aan bij mijn eigen benadering: praktisch, ervaringsgericht, Met een heldere structuur. En de deelnemers zélf aan het roer. Mindfulness is voor mij een middel om naar binnen te keren en goed te luisteren naar de signalen van mijn eigen lijf. Een manier om bij mezelf te blijven op keuzemomenten en te voorkomen dat ik te veel op mijn bordje neem. Als coach en trainer helpt mindfulness me om scherp en oordeelloos te blijven. 

Ik ben aangesloten bij de VMBN, 1e cat. lidnr 201342

Natuur

Opgegroeid met natuur en ruimte, werk ik graag met en in de natuur. De natuur geeft je rust, ruimte en opgepoetste zintuigen. 
Scholing aan de Atma Academie heeft me meer werkvormen in de buitenlucht gebracht, met eenvoudige middelen en vragen die diep en krachtig werken. Deze vorm van natuurcoaching is zeer behulpzaam bij het maken van keuzes die kloppen met wat je écht wilt. Daarnaast geeft de natuur ons rust en brengt wandelen ons letterlijk en figuurlijk in beweging.

We zijn zo graag in de vrije natuur omdat deze geen mening over ons heeft – Nietzsche

 

Taal en beeld

Ik heb al mijn hele leven iets met taal. Volgens mijn ouders kon ik eerder praten dan lopen. Zodra ik boeken mocht lenen in de bieb had ik ze in twee dagen uit. En schrijven is een grote liefde, liefst op het gevoel. Een academische studie bracht structuur, maar het liefst schrijf ik intuïtief. Mijn coachees nodig iik uit tot schrijven, liefst met de hand: het helpt bij het laten bezinken van oefeningen en het vinden van woorden bij je ervaringen in een training of coachingstraject. Het hoeft geen mooi verhaal te worden: je doet het voor jezelf.  En waar woorden (nog) niet gevonden worden, laat ik je graag werken met beelden. 
Bij de weg naar buiten helpt taal om je te presenteren op een manier die bij jou past, bijvoorbeeld in een belangrijk gesprek, in je cv of LinkedIn profiel.

Samenwerking

Samenwerken inspireert me, o.a. met:

  • The Happy at Work Agency: een collectief van coaches op het gebied van bewuste loopbaankeuze, met een beproefde online leeromgeving. Zie www.thehappyatworkagency.nl 
  • de VMBN-werkgroep mindfulness & onderwijs. Samen met een paar collega-trainers pleit ik voor een volwaardige plek voor aandachttraining en zelfcompassie in het onderwijs.  
  • Château du Pommoy, trainingslocatie in de Morvan, voor mindfulnessweken op een rustige, geheel ontzorgde plek. Zie Château du Pommoy 
  • Lopa Sircar, Yin yoga docent en voice coach. we verzorgen samen programa’s ‘From mindfulness to your radiant voice – a journey to the inside and out again.
  • 30NOW: een online platform voor laagdrempelige meditaties en lezingen. Ik verzorg er meditaties voor jongeren van 14-20 jaar: 30NOW 
entr'actes loopbaancoaching mindful happy at work agency
durf te gaan voor werk dat KLOPT voor jou

Ik creëer een veilige ruimte en structuur voor mensgerichte en creatieve professionals die voelen dat hun werk wringt met henzelf

om te luisteren naar hun innerlijke stem die hen vertelt 
wat ze écht toe te voegen hebben in de wereld

Ik ondersteun hen om dit helder naar buiten te brengen, zodat ze gezien worden in waar ze écht van zijn 

en ze werk vinden dat KLOPT voor hen 

Ik ontmoet je graag!

Josephine

entr'actes

GA VOOR EEN aANDACHTIGER LEVEN

entr’actes biedt jou hiervoor  tijd en ruimte – maak een afspraak als je meer wilt weten