OVER Josephine

"Waar je ook gaat, daar ben je"

~ Jon Kabat-Zinn
VMBN gecertificeerd trainer 1e categorie Josée Boijens

Josephine Boijens | trainer| coach | retraiteleider

 Over Josephine

Ik ben een scherpe, praktische academica met een creatieve geest en heldere intuïtie. In mentoring programma’s & retraites help ik slimme professionals (v/m) met een druk creatief brein te vertrouwen op hun intuïtie, een scherpe focus te vinden en koers te houden.

Als hybride professional in onderwijs & bedrijf heb ik mijn creatieve en intuïtieve kant verder ontwikkeld: ik ben geschoold en ervaren in counseling, begeleiding van speciale jongeren, coaching van jonge en oudere studenten en collega’s, ontwikkeling van lesmateriaal & curriculi, loopbaanbegeleiding, coaching met natuur & kunst en mindfulness training (8-weekse MBSR).

In mentoring programma’s & retraites creëer ik een rustige bubbel voor slimme vrouwelijke professionals (en mannen die zich aangesproken voelen) die merken dat hun creatieve brein en intuïtie zijn ondergesneeuwd of vastgelopen.

Mijn aanpak begint met letterlijk stil staan bij jezelf. Het getetter verstomt. De mist lost op en de modder zakt. Je lijf ontspant zich. Je ziet helder wat jij goed kunt én wat je plezier geeft. Vaak ligt de ‘oplossing’ vlak voor je neus. Zelf zag je het niet want je was druk bezig met overleven of doen alsof er niets aan de hand was.

Bij mij krijg je de tijd en ruimte die je uit jezelf niet neemt. Je poetst op wat er al was. Het sprankelt weer. Sprankelende mensen worden gezien. Het is mijn overtuiging dat de wereld blij is met mensen die werken vanuit creativiteit en intuïtie. Nu meer dan ooit!

In een traject op maat geven rust en stilte jou heldere inzichten over je prioriteiten en doelen. En ik zet jou in beweging, loop me je mee en houd jou op jouw koers.
Ingrediënten: naast traditionele tools uit loopbaanbegeleiding vooral ook aandachttraining, natuur en kunst. Onze rechter hersenhelft geeft vaak directer toegang tot waar onze ratio niet bij kan. En alle duurzame verandering begint bij stilstaan & aandacht.

Ik ontmoet je graag: boek een gratis 30-minuten gesprek via info@entractes.nl .
Eerst leren stilstaan? Volg een individuele mindfulness training (VNMB cat.1).

Meer over mij

Mijn wortels liggen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Ik heb er eindeloos buiten gespeeld en geknutseld. Diverse verhuizingen leerden mij al jong om me op verschillende plekken thuis te voelen: waar je ook gaat, daar ben je! De band met de ruimte, de natuur en de heuvels uit mijn jeugd is altijd blijven bestaan. Ik kom er nog steeds graag. En ik heb andere prachtige heuvels ontdekt in Frankrijk en The UK. Ik ben heel graag in de natuur omdat die me rust én inspiratie geeft en neem je daar graag mee naartoe.

Oorspronkelijk ben ik docent taal en literatuur in het VO en HBO. Taal, cultuur en kunst zijn voor mij een middel om elkaar beter te leren bergrijpen in een steeds veranderende wereld.  Daarnaast was ik mentor, faalangstreductietrainer, counselor en  studieloopbaancoach. In deze rol heb ik vele mensen begeleid om zich goed te voelen en hun plek te vinden. Een interessante en spannende proces!  Daarnaast  houd ik van het vormgeven van nieuwe ontwikkelingen en neem ik mensen graag daarin mee.

In 2010 ontdekte ik in een hectische periode van verhuizingen en banenwissels hoe meditatie, yoga en mindfulness me helderheid gaven in de drukte. Ik leerde om heel letterlijk op mijn achterwerk te blijven zitten en niet vanuit mijn springerige natuur meteen weer in de actie te schieten. Toen ik mezelf de kans gunde om stil te zitten, kwam de behoefte naar boven om mensen meer individueel te begeleiden. Dat leidde uiteindelijk tot bewuste actie: ik werd mindfulness trainer en coach. 

Als makkelijk lerende puber kwam ik al gauw in de hoek terecht van de kennis en het hoofd. Een academische studie leerde  me wetenschappelijk te denken en gestructureerd te schrijven. Maar eigenlijk ben ik een  toepasser en maker, een mens van de praktijk.  Ik leer door te ervaren. Het is dus niet zo gek dat ik als trainer en coach werk met ervaringsgerichte methodes, afkomstig uit o.a. mindfulness en natuurcoaching.  En binnen de wereld van het taalonderwijs leer ik teams om hun taalonderwijs letterlijk te laten spreken en hun eigen creativiteit terug te vinden.

Vanuit een basis van gedegen opleiding combineer ik graag alles wat ik in mijn gereedschapskist heb verzameld. Mijn unieke Josephine-manier is speels, met eenvoudige tools, en brengt lichtheid én diepgang. Ik vind het steeds weer een uitdaging om mijn werkwijze af te stemmen op wat jij nodig hebt.

In onderstaande video vertel ik meer over coaching en training bij entr’actes, en over mijzelf:  Over Josephine

Ben je een lezer? Blader eens door mijn  Josephine Magazine

Graag tot ziens!

Josephine

Josephine Boijens loopbaancoach loopbaancoaching mindfulness training mindful coaching Leiden Den Haag online blended hybride Frankrijk loopbaan retrats mindfulness retreats retraite

Video afspelen

Mindfulness - Aandacht

Getroffen door de eenvoud en nuchterheid van aandacht-training volgde ik de post-HBO opleiding tot gecertificeerd mindfulness trainer. De aandachttraining sluit aan bij mijn eigen benadering: praktisch, ervaringsgericht en met een heldere structuur. En met jou als deelnemer zélf aan het roer. Mindfulness is voor mij persoonlijk ook een middel om naar binnen te keren en goed te luisteren naar de signalen van mijn eigen lijf. Een manier om bij mezelf te blijven op keuzemomenten en te voorkomen dat ik te veel op mijn bordje neem. Als coach en trainer helpt mindfulness me om helder en zonder oordeel te blijven kijken. 

Ik ben aangesloten bij de VMBN, 1e cat. lidnr 201342. Mijn trainingen worden vergoed oor diverse zorgverzekeraars.

Natuur

Opgegroeid met natuur en ruimte, werk ik graag met en in de natuur. Ik ben gefascineerd door de natuurlijke cyclus van de seizoenen. De natuur geeft je rust, ruimte en opgepoetste zintuigen. 
In de natuur werk ik met eenvoudige middelen en vragen die diep en krachtig werken. Deze vorm van natuurcoaching is zeer behulpzaam bij het maken van keuzes die kloppen met wat je écht wilt. Daarnaast geeft de natuur ons rust en brengt wandelen ons letterlijk en figuurlijk in beweging. 

We zijn zo graag in de vrije natuur omdat deze geen mening over ons heeft – Nietzsche

 

coachen met kunst loopbaancoaching creatiekracht

Kunst

Kunst raakt me vaak diep in het hart, waar taal tekort schiet of overbodig wordt. Een schilderij, een beeld, muziek. Ze laten me de essentie van het leven zien. Ik word er letterlijk en figuurlijk stil van. Graag gebruik ik kunst ook in mijn manier van coachen. Kunst kan je helpen toegang te krijgen tot wat jou werkelijk raakt.  

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we allemaal onze eigen creatiekracht kunnen ont-dekken en gebruiken. Daar hoef je niet per se een groot kunstenaar voor te zijn. Creatief en met een open blik kijken naar je (werkende) leven kan je nieuwe mogelijkheden geven. Ik creëer voor jou graag de omstandigheden om dat te doen!

Ossip Zadkine – Pietà

Musée Zadkine – Les Arques, in de Lot (Z-W Frankrijk)

 

Taal en beeld

Ik heb al mijn hele leven iets met taal. Volgens mijn ouders kon ik eerder praten dan lopen. Zodra ik boeken mocht lenen in de bieb had ik ze in twee dagen uit. En schrijven is een grote liefde, liefst op het gevoel. Een academische studie bracht structuur, maar het liefst schrijf ik intuïtief. Ik nodig jou ook graag  uit tot schrijven, liefst met de hand: het helpt bij het laten bezinken van oefeningen en het vinden van woorden bij je ervaringen. Het hoeft geen mooi verhaal te worden: je doet het voor jezelf.  En waar woorden (nog) niet gevonden worden, laat ik beelden graag hun werk doen. 
Bij de weg naar buiten helpt taal om je te presenteren op een manier die bij jou past, bijvoorbeeld in een belangrijk gesprek, in je cv of LinkedIn profiel. Ik kijk graag met je mee hoe je dat kunt doen.

Samenwerking

Al coach ik het liefst op mijn eigen Josephine-manier, ik laat me graag inspireren  door anderen. Zo volgde ik retraites bij Tara Brach, bij Zenleraren op de Willibrord abdij in Doetinchem en bij John Peacock. Ook zeer inspirerend waren studiedagen met o.a. Jon Kabat Zinn, de grondlegger van de Westerse mindfulness training , Yoke de Wilde (mijn voorbeeld op het gebied van natuurcoaching), mindfulness expert Edel Maex, Karin Bosveld ( mentor in vrouwelijk leiderschap), en Marloes Halmans, oprichtster van The Happy At Work Agency.

In 2018 maakte ik bij Susan, Marieke , Arjen van Dijk en Annette Looijestijn van Kairos Consultancy mijn eigen magazine de Josephine, als tastbaar resultaat van een ontwikkelingsprogramma voor ondernemers. Ik verwijs je graag naar hen voor het maken van een Insights Discovery Profiel, inclusief begeleidend gesprek. Mijn eigen Insights Profiel was voor mij inzicht- en richtinggevend in het maken van nieuwe keuzes in mijn werkende leven.

entr'actes loopbaancoaching mindful happy at work agency
Zet je creatieve brein op pauze - het geeft je nieuwe inzichten!

Heb jij een druk creatief brein? Zo druk dat je regelmatig voorbij loopt aan wat jouw intuïtie je probeert te zeggen? 

Ik help je graag om letterlijk stil te staan bij jouzelf en jouw innerlijke stem, die heel goed weet wat goed voor je is.

Er ontstaat focus en richting. Ik zet je in beweging en houd je op jouw koers.

 

Ik ontmoet je graag!

 

Josephine

entr'actes

Struikel jij over je eigen drukke creatieve brein?

entr’actes by Josephine laat je stilstaan bij jezelf!