OVER Josephine

"Waar je ook gaat, daar ben je"

~ Jon Kabat-Zinn
VMBN gecertificeerd trainer 1e categorie Josée Boijens

Josephine Boijens | trainer| coach | retraiteleider I pauzes voor je drukke brein

Video afspelen

Mindfulness - Aandacht

Over Josephine

Ik ben een scherpe, creatieve academica met een praktische inslag. In coachtrajecten en retraites help ik ondernemende professionals (v/m) met 1000 ideëen en hart voor mensen, om met beide benen op de grond te doen wat ze echt willen. Ingrediënten: zelfzorg, aandacht, natuur en een vleugje kunst. 
Na de universiteit  heb ik mij op andere vlakken ontwikkeld: ik ben geschoold en ervaren in coaching met natuur & kunst , mindfulness training (8-weekse MBSR), counseling, specifieke begeleiding van jongeren, coaching van studenten en collega’s, ontwikkeling van lesmateriaal & curriculum, loopbaanbegeleiding, inter- en supervisie . Als kind hield ik van knutselen, en dat doe ik nog steeds: het liefst maak ik mijn eigen mix van alles wat ik tegenkom.

Bij mij sta je letterlijk stil bij jezelf. Want alle duurzame verandering begint bij stilstaan & aandacht. Het getetter in je hoofd verstomt. Je lijf ontspant zich. Je ziet weer helder wat jou plezier en energie geeft – en wat je leegzuigt. Je voelt wat je nodig hebt (al kies jij van nature niet gauw voor jezelf). Vaak ligt de ‘oplossing’ vlak voor je neus. Zelf zag je het niet want je was druk bezig met overleven( of doen alsof er niets aan de hand was  daar ben jij namelijk ook heel goed in.)

Ik creëer en bewaak  de tijd en ruimte die je uit jezelf niet neemt. Rust en stilte geven jou heldere inzichten over je prioriteiten en doelen. 

En ik zet jou in beweging, loop me je mee en houd je een spiegel voor: ben je nog op jouw koers?  

Ik ontmoet je graag: reserveer een gratis 30-minuten gesprek via info@entractes.nl .

Eerst leren stilstaan? Volg een individuele mindfulness training op maat (VNMB cat.1).

Meer over mij

Als kind heb ik eindeloos buiten gespeeld en geknutseld in het Zuid-Limburgse Heuvelland.  De natuur geeft me rust én inspiratie. Verhuizingen leerden mij al jong om me op verschillende plekken thuis te voelen: waar je ook gaat, daar ben je! De band met de natuur en de heuvels uit mijn jeugd is nog steeds sterk. En ik heb andere prachtige heuvels ontdekt in Frankrijk en Groot-Brittannië. 

Oorspronkelijk ben ik docent in het  VO/HBO.  Als docent, mentor, faalangstreductietrainer, counselor en  studieloopbaancoach heb ik vele mensen begeleid om hun plek te vinden. 

Vanaf 2010 ontdekte ik hoe meditatie, yoga en mindfulness me helderheid gaven in de drukte. Ik leerde om letterlijk op mijn achterwerk te blijven zitten en niet vanuit mijn springerige natuur meteen weer in de actie te schieten. Toen ik het mezelf gunde om stil te zitten, kwam de behoefte om mensen meer op dit vlak te begeleiden. Ik werd mindfulness trainer en integreerde mindfulness in coaching. 

k leer niet uit een boek maar door ervaring. Als trainer en coach werk ik met ervaringsgerichte methodes zoals mindfulness en natuurcoaching.  

Met een gedegen opleiding als basis combineer ik graag alles wat ik in mijn gereedschapskist heb verzameld. Mijn Josephine-manier is speels, met eenvoudige tools die lichtheid én diepgang brengen. Geen vast 10-stappen-plan maar afgestemd op wat jij nodig hebt.

In onderstaande video vertel ik meer over coaching en training bij entr’actes by josephine, en over mijzelf.

Lees je liever ? Blader eens door mijn  Josephine Magazine, het eindresultaat van een bijzonder business coaching traject bij Kairos Consultancy.

Graag tot ziens !

Josephine

Josephine Boijens loopbaancoach loopbaancoaching mindfulness training mindful coaching Leiden Den Haag online blended hybride Frankrijk loopbaan retrats mindfulness retreats retraite

indfulness leerde mij om stil te staan, met beide benen op de grond. Het is voor mij het tegendeel van ‘zweverig’. Het sluit aan bij mijn benadering: praktisch, ervaringsgericht, met een heldere structuur. Het is mijn basisinstrument in coaching. En jij staat als deelnemer zélf aan het roer.  
Ik ben aangesloten bij de VMBN, 1e cat. lidnr 2013424 en opgenomen in het mindfulness register. 

Natuur

Ik ben opgegroeid met natuur en ruimte. Ik werk daarom graag met en in de natuur. Ik ben gefascineerd door de natuurlijke cyclus van de seizoenen. De natuur geeft je rust, ruimte en opgepoetste zintuigen. 
In de natuur werk ik met eenvoudige middelen en vragen die diep en krachtig werken. Natuur-coaching helpt je om keuzes te maken die kloppen met wat je écht wilt. Bewegen in de natuur (bv wandelen) brengt ons ook figuurlijk in beweging en laat ons nieuwe perspectieven zien. 

We zijn zo graag in de vrije natuur omdat deze geen mening over ons heeft – Nietzsche

coachen met kunst loopbaancoaching creatiekracht

Kunst

Kunst raakt me vaak diep in het hart, waar taal tekort schiet of overbodig wordt. Een schilderij, een beeld, muziek. Ze laten me de essentie van het leven zien. Ik word er letterlijk en figuurlijk stil van. Graag gebruik ik kunst ook mijn coaching. Kunst laat je anders kijken en kan je helpen toegang te krijgen tot wat jou werkelijk raakt, voorbij de woorden in ons hoofd.  

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we allemaal onze eigen creatiekracht kunnen ont-dekken en gebruiken. Daar hoef je niet per se een groot kunstenaar voor te zijn. Creatief en met een open blik kijken kan je nieuwe mogelijkheden geven. Ik creëer voor jou graag de omstandigheden om dat te doen!

Ossip Zadkine – Pietà

Musée Zadkine – Les Arques, in de Lot (Zuid-West-Frankrijk)

Taal en beeld

Volgens mijn ouders kon ik eerder praten dan lopen. Zodra ik boeken mocht lenen in de bieb had ik ze in twee dagen uit. Schrijven is een grote liefde, liefst op het gevoel. Een academische studie bracht structuur, maar het liefst schrijf ik intuïtief. Ik nodig jou ook graag  uit tot schrijven, liefst met de hand: het helpt bij het laten bezinken van oefeningen en het vinden van woorden bij je ervaringen. Het hoeft geen mooi verhaal te worden: je doet het voor jezelf.  
Bij de weg naar buiten helpt taal om je te presenteren op een manier die bij jou hoort, bijvoorbeeld in een belangrijk gesprek, in je cv of LinkedIn profiel. Ik kijk graag met je mee hoe je dat kunt doen.

stilstaan bij jezelf coaching retraite retreat coach creativiteit sensitief intuïtie zintuigen mindfulness natuur kunst

Samenwerking

Ik coach het liefst op mijn eigen Josephine-manier. Daarbij laat me graag inspireren  door anderen. Zo volgde ik retraites bij Tara Brach en Irène Bakker, bij Zenleraren in de Willibrord abdij bij Doetinchem en bij John Peacock. Ik woonde studiedagen bij met o.a. Jon Kabat Zinn, de grondlegger van de Westerse mindfulness training , Yoke de Wilde (mijn inspirator bij natuurcoaching), mindfulness expert Edel Maex, Karin Bosveld (mentor in vrouwelijk leiderschap), Marloes Halmans, oprichtster van The Happy At Work Agency, business coach en liefhebber van de Franse campagne.

In 2018 maakte ik bij Kairos Consultancy mijn magazine Josephine, tastbaar resultaat van een programma voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik verwijs je graag naar Kairos voor het maken van een Insights Discovery Profiel, inclusief begeleidend gesprek. Mijn eigen Insights Profiel: verbindende inspirator. Voor mij inzicht- en richtinggevend voor nieuwe keuzes

entr'actes by josephine

Struikel jij over je eigen drukke creatieve brein?

Dan wordt het tijd om stil te staan!