Stilstaan bij jezelf Brengt je in beweging!

entr'actes loopbaancoaching mindful happy at work agency
entr'actes - gun jezelf een pauze!
Josephine boijens mindful loopbaancoach happy at work agency
Hoe? Ik vertel het je graag!

ONT-dek jouw natuurlijke creatiekracht

Ontdekkingstocht van binnen naar buiten

Je bent een creatieve, mensgerichte professional. Je bent snel en slim, en voor de buitenwereld heb jij je zaakjes prima voor elkaar. Mensen kunnen op jou rekenen en zeggen vaak: Wat doe jij dat goed!

Maar diep in jouzelf weet je: het plezier ontbreekt. Je hebt een goed oog voor wat mensen en organisaties nodig hebben, maar je vergeet jezelf.
Je bent briljant in het vinden van oplossingen voor anderen, maar waar blijf je zelf?
Je voelt je uitgehold en je energie is bijna op.
Je natuurlijke creativiteit lijkt iets uit een vorig leven.
En toch ga je door - want je bent loyaal aan anderen. En van buiten lijkt het alsof het allemaal nog gaat. Dus de mensen om je heen zien niet hoe het van binnen misgaat.

Je natuurlijke kracht om te creëren lijkt opgedroogd. Dat talent jou in goede doen vleugels geeft. Waar jij echt blij van wordt.

Toch durf je niet te stoppen. Want je bent als de dood voor wat er dan gebeurt.

Dus put je jezelf liever uit. Wordt werken overleven. Totdat je voelt dat jouw eigen leven tussen je vingers door glipt. Je hebt nergens meer zin in, wordt chaotisch en je verliest je gedrevenheid. Je valt bijna om.
Of misschien is dat net gebeurd.

Er móet iets gebeuren. Maar wat? En hoe? Je hebt geen idee...

Hoe zou het zijn om te durven stilstaan bij jezelf? Te leren hoe je dat doet?
Geloof me: dat is niet egoïstisch of egocentrisch!
Het is misschien wel even wennen.

Hoe zou het zijn om jezelf weer te voeden, met aandacht en inspiratie?
En om achter je te laten wat je nu niet meer dient?
En om langzaam maar heel zeker jouw natuurlijke creatieve kracht weer te ont-dekken?
Want nee: hij was niet weg, alleen bedolven, verstoft, vermalen, weggestopt.

Hoe zou het zijn om jouw natuurlijke creativiteit weer uit te pakken?
Als een groot cadeau aan jouzelf? En aan de wereld, die blij zal zijn met jouw talent. Met dat wat van nature bij jou hoort.

En hoe zou het zijn als iemand je daarbij ondersteunt? Als iemand de ruimte en tijd schept voor dat proces? En jou gereedschappen aanreikt? Zodat jij kunt schatgraven. Je talent op kunt poetsen en het aan de wereld kunt laten zien.
Zó dat mensen weten dat ze jou hiervoor kunnen vinden!

Voel je welkom in de veilige bubbel van entr'actes, met rust, groen én beproefd gereedschap.

De modder zakt naar de bodem. De ruis verdwijnt. En jij krijgt weer helderheid. Je energie komt weer op peil. En sleuren en je zelf uitputten maken plaats voor gemak !

ONT-dek jouw talent - en laat het spreken!

Gereedschappen

Heldere structuur
Met beproefde tools voor loopbaancoaching, persoonlijke gesprekken en inspirerende opdrachten ga je op onderzoek.

Rust en ruimte in een groene omgeving
Je vindt bij mij een veilige, rustige 'bubbel' waarin alle ruis verdwijnt en jouw talenten en drijfveren helder tevoorschijn komen. In mijn praktijk in Leiden, online en/of op een rustige plek in Frankrijk. 

Aandacht
Met behulp van aandachtoefeningen en symbolen uit de natuur en  kunst sta je stil bij wat jou werkelijk beweegt. Ook kijken we hoe je kunt omgaan met obstakels, binnen en buiten jezelf, 

Proeftuintje
Mijn aanpak is licht en speels. Met eenvoudige middelen creëer ik een 'proeftuintje' waarin jij op onderzoek gaat. Je ontdekt openingen en nieuwe perspectieven. Je experimenteert daarmee in het klein. En je vindt de juiste woorden om ook aan anderen duidelijk te maken wat jij nodig hebt.
Ik geloof dat je alleen kunt ontdekken wat je wilt en wat voor jou werkt door uit te proberen wat bij je past. Met mensen gaan praten die doen wat jij graag wilt, werkomgevingen bekijken, meelopen in een bedrijf, je netwerk verkennen en uitbreiden. En daarbij steeds weer opnieuw checken of wat jij uitprobeert in lijn is met wat jij zoekt.

De weg naar buiten
Ik help je graag op de weg naar buiten: de juiste woorden om je mee te presenteren, bijv. op je LinkedIn profiel of tijdens een belangrijk gesprek. of misschien  je (nieuwe) website! 

Je kunt dit traject live volgen in mijn praktijk in Leiden - online via Zoom - of in een mengvorm op maat.

Wil je er eens helemaal uit in een rustige omgeving? Misschien is mijn loopbaanretraite in Frankrijk iets voor jou: ONT-dek je talent op magische plekken in de Franse Lot. Data: 19 sept. - 26 sept. 2021 .

Klik op mijn foto voor een voorproefje.


Mindful Morning - Een ochtend stilstaan bij jezelf

Open Inschrijving | Een Break In Je Week | Stilte | Meditatie | Lichte Yoga I wandelen in het Leidse groen

Stilstaan – luisteren naar jezelf en je omgeving: hoe doe je dat (ook alweer)?

Terugkerende rustmomenten voor loopbaan coachees, oud-deelnemers aan de 8-weekse aandachttraining en andere stiltezoekers.  Rust- en oefenmomenten in je agenda. Met de stimulans van een groep gelijkgestemden. 

Ik begeleid leid je door de ochtend heen,  op groene plekken in en om de Leidse binnenstad. Inclusief thee, iets lekkers en materiaal. Aantrekkelijk tarief bij duo-inschrijving.

Opgeven via info@entractes.nl 

Data: za 22-5 en 19-6-2020 – live in het Leidse groen. 
Tijd: 10.00-13.00 u. Kosten €25,- incl. thee, iets lekkers en materiaal.  €45,- voor 2 mindful mornings of 2 personen.

Individueel: op afspraak.
Kosten: €35,- voor 2 uur, incl. thee, iets lekkers en materiaal.

Deze bijeenkomsten zijn ook heel geschikt als kennismaking met mijn manier van werken. Deelnamekosten worden in mindering gebracht op een vervolg-coachtraject.

Ont-dek jouw talent op magische plekken in de Franse Lot

Loopbaan retraite I een rustige bubbel in Z-W Frankrijk

Van 6 t/m 12 september 2020 in de Franse Lot, in en rond het dorpje Cazals.

Ont-dek jouw talent - en laat het spreken!

Wil jij een week op onderzoek hoe jij jouw ondergesneeuwde ware talent meer uit de verf kunt laten komen? De stilte op magische plekken rond Cazals houdt je een spiegel voor. Je intuïtie krijgt ruimte en mindfulness oefeningen helpen je om nóg beter waar te nemen wat je echt wilt. En niet wilt. 

En ik ondersteun je om jouw talent te laten spreken. In jouw eigen woorden. Zó dat anderen jou ook vinden.

Op zondagavond maken we nader kennis bij een Frans dîner. Op maandagochtend start een ontdekkingsreis van  vijf ochtenden. Vijf bijeenkomsten rond verschillende thema’s op vijf magische locaties. Van een prachtige kunstenaarsplek tot een eeuwenoud kerkje of een mysterieuze  pleisterplaats op de Camino de Santiago. Na een gezamenlijke lichte vega lunch heb je alle tijd om er zelf op uit te gaan. Om te mijmeren aan het meertje of bovenop een heuvel. En je komt met opgepoetste zintuigen en concrete stappen weer thuis!

Het is een week voor elk budget: je kiest je eigen verblijfsplek, uit de mogelijkheden in mijn netwerk in de streek of je gaat zelf op zoek naar een passende accomodatie: keuze genoeg in het milde naseizoen.

Voor deze retraite zijn vier plekken beschikbaar – wacht niet te lang met je aanmelding. Deze week is ook heel geschikt om samen met je niet-deelnemende partner te boeken: `s ochtends allebei je eigen programma, de rest van de dag lekker samen erop uit.

Praktische zaken

Data: van 19 sept. 19 uur t/m 25 sept. na het ontbijt.
Prijs van de retraite: 495,- euro. 
Inclusief: 

  • 5 ochtenden cursus (9.30-12.30) + materiaal
  • excursies in natuur & cultuur
  • lichte vega lunch en koffie/thee tijdens de ochtenden
  • kennismakingsdiner op zondagavond
  • toeristische info over de streek
  • Exclusief verblijf – ik deel graag mijn tips met je over accomodatie voor elk budget: van camping tot luxe gîte!
Wim Deerenberg I plv rector Alfrink College: Josephine is een betrouwbaar anker in veranderingsprocessen

Stilstaan bij taalonderwijs I Duurzaam Taalonderwijs
& Teamcoaching Voor Nuffic

Laat talen spreken! I Duurzaam Taalonderwijs voor docent en leerling

Vanuit mijn passie voor communicatief en levensecht  taalonderwijs coach ik teams van talendocenten. Voor Nuffic in Den Haag ben ik werkzaam binnen het LinQ-traject voor versterkt taalonderwijs.

Ik laat  talenteams stilstaan bij hoe ze nu lesgeven en begeleid op een uitnodigende manier naar communicatiever taalonderwijs. Met gebruikmaking van aanwezige sterke kanten en ieders individuele talenten.

Thema’s zijn o.a.: internationalisering – onderwijs in de doeltaal  voor docenten én leerlingen – implementatie taalcertificaten (o.a. Goethe en DELF) – activerende en interactieve werkvormen – curriculumontwikkeling – meer-jaren vakwerkplannen – voorbereiding visitaties voor het LinQ-label. Meer info: LinQ 

Ik coachte o.a.: Willem II College Tilburg – Veluws College Apeldoorn – CSW Middelburg – Van Maerlant Lyceum Eindhoven – Sint Ursula Lyceum Horn

Wil je je als school of vaksectie ontwikkelen los van het LinQ-traject?  Ik ga graag met je in gesprek.

Mijn opdrachtgevers als curriculumadviseur en – ontwikkelaar waren o.a. NCOI, Malmberg, ICLON (Universiteit Leiden) – Alfrink College Zoetermeer – Montaigne Lyceum Den Haag.

Waarom LinQ-coaching bij entr'actes?

In het werk als LinQ-coach komen voor mij diverse ervaringen bij elkaar. Vanuit mijn ervaring als taaldocent, LinQ-docent, workshopleider, onderwijsontwikkelaar, leerboekauteur, lerarenopleider, DELF-examinator en loopbaancoach begeleid ik talenteams in verandertrajecten. Ik schep een werksfeer waarin gebouwd kan worden aan een gedegen en werkbaar programma, passend binnen de mogelijkheden van de school. Met mijn achtergrond als mindfulness trainer en coach  heb ik daarbij ook oog voor de werkdruk en werkbaarheid: 
NIET ERBIJ, maar in plaats van is mijn leidraad!

Wil je zelf aan den lijve de communicatieve aanpak ervaren?
Vraag de informatie op over online cursussen Parlons français sur mesure – les op maat – vol muziek, poésie, kunst, creativiteit – in jouw eigen ritme! 

Of neem deel aan een cursusweek in Frankrijk: dompel jezelf onder in een Franse omgeving op een rustige plek in Frankrijk. Je Frans verbeteren en vakantie tegelijk:   French class in the Morvan / Cursus Frans in de Morvan – NL  

entr'actes

Ont-dek jouw talent - en laat het spreken!

Graag bied ik je hiervoor ruimte én structuur. Hoe? Neem contact op!