Leren van een fazant

Een mooie herfstochtend, op een plek in Frankrijk waar stilte nog vanzelfsprekend is. Ik met mijn kopje koffie op een bankje. En opeens zag ik daar die fazant: rustig stappend, om zich heen kijkend en precies datgene pikkend wat hij nodig had. Ik besloot een stukje met hem op te lopen en hij gunde me dat blijkbaar, vloog niet weg. En ik wist weer waarom ik zo graag in de natuur ben: de fazant maakte me duidelijk hoe simpel het kan zijn om met aandacht en zonder haast te leven. Ik realiseerde me ook weer waarom ik deelnemers aan mijn trainingen en coachtrajecten zo graag meeneem in de natuur: overal zijn er van die fazant-momentjes die ons leren hoe simpel het is, als je er maar bij stilstaat!

Lukt je dat niet (meer) uit jezelf? Kijk in de agenda naar het cursusaanbod in het najaar.

Ik neem je graag mee naar de Morvan of de Lot in onontdekt Frankrijk. Of naar een Leids stadspark, verstild op zaterdagochtend. Of kijk gewoon eens wat vaker naar buiten…

Wil je eerst eens de sfeer proeven? Wees welkom op een mindful morning!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *