Mindfulness en een wijze les van mijn fietsenmaker

Laatst was ik bij mijn geweldige Leidse fietsenvakman. Mijn fiets kraakte en piepte vreselijk en ik dacht dat er iets ernstigs aan de hand was. De fietsenmaker keek me bestraffend aan: ‘Mevrouw! U hebt een prachtige fiets, maar u moet hem wel onderhouden. Deze fiets schreeuwt om een druppeltje olie. Ik weet zeker dat hij dan weer fietst als een zonnetje!’ Ik stond er bedremmeld bij te kijken. Hoe vaak verzon ik smoesjes om de ketting niet te smeren? Drukte, haast, geen tijd, ik doe het morgen wel… Ik wist het wel, maar deed het niet. . En ik dacht ook: hoe vaak vergeten we niet alleen onze fiets, maar ook onszelf! Ja, ook ik als trainer en coach… Totdat we letterlijk en/of figuurlijk piepen en kraken, of zelfs vastlopen. Terwijl een beetje aandacht en onderhoud wonderen doet! Ik had de nuchtere wijsheid van mijn fietsenmaker daarvoor nodig. En mijn fiets loopt weer gesmeerd!

Hoe is het met jouw “onderhoud”? Neem je genoeg tijd en ruimte hiervoor? Ik bied jou graag ruimte en een beetje structuur. Zondag 6 oktober is er weer een dag helemaal voor jou, op een sfeervolle plek in het centrum van Leiden. Met mindfulness, yin yoga en aandacht voor je stem, in samenwerking met Lopa Sircar, ervaren Yin en Voice coach.

Neem contact op als je belangstelling hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *