Tuinieren en het effect van aandacht

Sinds een paar jaar ben ik lid van biologische stadstuin Het Zoete Land, pareltje aan de rand van de Leidse binnenstad. Na mijn vakantie in Frankrijk leek de oogst zowat ontploft: wat een rijkdom! De groenten buitelden over de randen van mijn fietsmand heen. En thuis geniet ik van het koken met al deze eerlijke ingrediënten. Met pure aandacht gezaaid, bemest, begoten, gesnoeid, bestuift, geoogst. Aandacht van mensen, insecten, de zon doet groeien!

Wil jij onderzoeken wat pure aandacht met jóu doet? Acht weken (of een andere periode die jou past) met aandacht voor jouzelf, in alle rust observeren hoe het met je is, zaadjes planten, wieden en snoeien waar nodig, ruimte scheppen waar iets nieuws kan groeien? In een rustige, groene omgeving aan de rand van de binnenstad van Leiden?


Ik vergelijk de mindfulness trainingen en coaching-trajecten die ik geef weleens met een proeftuintje, waarin je in een beschutte ruimte dingen kunt uitproberen en kunt achterlaten wat niet meer nodig is. Waarin je jezelf kunt voeden met aandacht en stilte. Ik zorg voor de gereedschappen. En gaandeweg krijg je meer helderheid, focus, vermindert de stress en de drukte in je hoofd. Er komt er weer ruimte voor groei. En je neemt een mandje met tools mee waarmee je zelf aan de slag kunt.

Wees welkom in de mindfulness training die start op dinsdagavond 1 oktober. Mail me voor een afspraak om te kijken of dit iets voor jou is. Er is ook nog plaats voor individuele trajecten op maat.
Wil je jezelf een week omringen met natuur en aandacht, in de Franse Morvan? Dat kan van 27 oktober t/m 2 november 2019. De verstilling in de natuur in het naseizoen zal ons helpen zelf ook te vertragen. In le Château du Pommoy ontzorgen Ad en Iteke ontzorgen ons geheel met comfortabele kamers en heerlijke maaltijden. Benieuwd? Kijk op https://www.chateaudupommoy.com/arrangementen/aandacht-voor-jezelf/

Aandacht doet groeien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *